Skip navigation MENU

Ontdek Morey in de Schotse Hooglanden

De regio Moray, in het noordoosten van Schotland, is beroemd om zijn malt whisky, adembenemende stranden zoals Burghead, Hopeman en Lossiemouth, en kusten rijk aan vogels, zoals Spey Bay en de Culbin Sands. De Moray Firth is de thuisbasis van dolfijnen, walvissen en dramatische kliffen vol nestelende zeevogels, met rivieren als Spey en Findhorn waar je zalm en forel kunt vissen.

Ontdek de Schotse Hooglanden met een rondreis!
Boek vakantie

Outdoor activiteiten

Moray heeft een gematigd klimaat en gevarieerde landschappen, van dramatische valleien naar het schilderachtige kustpaadjese. Dit alles maakt Moray tot een paradijs voor outdoor enthousiastelingen.
Moray, de geboorteplaats van MacBeth, ligt tussen de hoofdstad van de Highlands, Inverness en Aberdeenshire in. Helemaal in het zuiden vind je het plaatsje Tomintoul, waar de uitlopers van het Cairngorms National Park beginnen.

Geschiedenis

Dat Moray een rijke geschiedenis heeft wordt bewezen door de vele oude Pictische overblijfselen. In de tuin van het 16e eeuwse Brodie Castle kunnen geschiedenisliefhebbers hun hart ophalen.

Culinair

Schotland staat bekend om de vele natuurlijke voedselbronnen en Moray is een culinaire droom! De kustplaats Cullen is de thuisbasis van de beroemde Schotse zeevruchtenschotel ‘Cullen Skink’. Geniet van de traditionele gerechten in een van de vele goede restaurants van Moray. Houd je van whisky? Ga dan naar een Malt Whisky stokerij en proef een overvalste Moray Malt Whisky!

Ontdek de Schotse Hooglanden met een rondreis!
Boek vakantie