Skip navigation MENU

Het eiland Harris - Isle of Harris - Na Hearadh

Harris is niet een eiland op zichzelf, maar vormt samen met Lewis het grootste eiland van de Buiten Hebriden. Harris en Lewis worden verdeeld door Loch Seafort en Loch Resort. Hoewel Harris en Lewis onderdeel zijn van hetzelfde eiland, zijn de gebieden allebei volkomen verschillend. Harris bestaat voornamelijk uit bergachtig gebied, terwijl Lewis veel meer vlakke heidegebied bevat. Het grootste dorp heet Tarbert en in het noorden vind je de hoogte bergtoppen van de Buiten Hebriden. In het zuiden vind je prachtige zandstranden met helder water, die je doen denken aan de Cariben.

Harris, heeft een oude, Noorse betekenis: ‘hoog land’. De Isle of Harris wordt vaak omschreven als het ‘hoge hart van de Hebriden’. Het eiland heeft een ongelooflijke diversiteit in het landschap. De oostkust is een dramatisch, rotsachtig landschap, waarvan het moeilijk is voor te stellen hoe mensen erin geslaagd zijn er een leven op te bouwen. De westkust van Harris is ook adembenemend mooi: Conventioneler, met kilometers van gouden zandstranden en prachtige bergachtige achtergronden.

De rotsen, bergen, heidegebieden, meren, weilanden en zandstranden van Isle of Harris zullen alle verwachtingen te overtreffen. De Harris Hills (de grootste is de Clisham op 799m) vormen een vreemd maanlandschap. In deze heuvels vind je kastelen gelegen in eenzame baaien , direct aan de rand van de Atlantische Oceaan.