Skip navigation MENU

Isle of North Uist - Uist een Tuath

North Uist is een prachtige mix van stranden, machair land en zoetwatermeren onderbroken door glooiende heidevelden en donkere heuvels.

De Westkust biedt uitzicht op het prachtige kleine eiland Vallay dat kan worden bereikt bij eb. In het noorden, zie je het charmante eiland Berneray, de thuishaven van een actieve, vriendelijke gemeenschap en tevens het favoriete eiland van Prins Charles .

Het landschap van North Uist ziet er vanuit de lucht uit als een gigantische drassige spons, met duizenden zoetwatermeren. North Uist is een echte must voor vogelliefhebbers: het eiland heeft grote kolonies steltlopers en duikers.

Lochmaddy, de belangrijkste stad van North Uist, is de toegangspoort tot de zuidelijke eilanden van Uig op het eiland Skye en vormt de thuisbasis van het fantastische Taigh Chearsabhagh kunstencentrum.

Ook heb je vanuit North Uist uitzicht op de Monach eilanden, waar elk jaar ongeveer 9000 grijze zeehonden worden geboren. Dit alles maakt North Uist tot een paradijs voor natuurliefhebbers en actievelingen die houden van wandelen, kajakken en varen.