Skip navigation MENU

Cairngorms National Park

Cairngorms is gelegen in het hart van de Schotse Hooglanden en is met 4.528 vierkante kilometer het grootste nationale park van Schotland. Cairngorms national park beslaat zo’n 10% van Schotland. Het Cairngorms National Park is de thuisbasis van enkele van de meest spectaculaire landschappen in Groot-Brittannië, en ook van de hoogste berg van Groot-Brittannië.

Wandel door het park Cairngorms!
Vakantiehuisje boeken

Cairngorms, het grootste Nationale Park van Groot-Brittannie, behelst een enorme hoeveelheid hoge bergen, met een enorm, toendra-achtig plateau. Dit alles wordt doorkruist door de prachtige valleien van en rivieren de Spey en de Dee, met prachtige Caledonische dennenbossen vol met wilde dieren. Aviemore aan de noordzijde is het bekendste stadje in de Cairngorms, samen met de kleinere steden van Kingussie, Newtonmore en Grantown-on-Spey, allemaal dichtbij de rivier de Spey.

In het zuiden vind je Royal Deeside. Ballater is het belangrijkste centrum, samen met het mooie dorpje Braemar, met Balmoral Castle ertussen. In het noordoosten vind je de glooiende heuvels van Glenlivet, beroemd om de whisky distilleerderijen, en Strathdon.

Wandel door het park Cairngorms!
Vakantiehuisje boeken