Skip navigation MENU

Loch Lomond en The Trossachs National Park

Loch Lomond en The Trossachs National Park waren het eerste nationale park van Schotland en bestaan uit meer dan 1000 km2 aan prachtige bergen, valleien en meren.

5-daagse reis naar Trossachs en Loch Lomond! Boek Direct

Loch Lomond en The Trossachs National Park bestaan uit vier afzonderlijke delen: Loch Lomond, The Trossachs, Breadalbane en Argyll Forest.

Loch Lomond

Ten westen van de Trossachs ligt Loch Lomond, het grootste zoetwatermeer van Groot-Brittannië. Aan de noordkant wordt het meer omringd door bergen, terwijl je aan de zuidkant meer verstrooiing zult vinden. Ook vind je er mooie dorpjes zoals Luss aan de westelijke oever van Loch Lomond.

De Trossachs

De Trossachs (in het Keltisch “Na Troiseachan’, wat zoiets als kruispunt betekent) is het gebied tussen Argyll en Perthshire. Het is een prachtig en zeer divers gebied met schitterende lochs (meertjes), 20 bergtoppen over de 1000 meter en dichtegroeide bossen. Vanwege de overeenkomsten worden de Trossachs ook wel de Hooglanden in het klein genoemd. Het gebied is zeer geliefd geworden dankzij de Schotse schrijver en dichter Sir Walter Scott, die het beroemde gedicht The Lady of the Lake schreef. Dit gedicht is geïnspireerd op Loch Katrine, een meer dat je kunt bevaren met het stoomschip SS Sir Walter Scott.

Je kunt heerlijk wandelen in the Trossachs, nabij Loch Lomond. Ten oosten van het meer vind je de twee prachtige bergtoppen Ben Benue en Ben A’an. Als je de top eenmaal hebt bereikt, kun je genieten van een fantastisch uitzicht over Loch Lomond, de Campsie Hills en Glasgow.

Braedalbane

Breadalbane markeert het begin van de Highlands in de noordelijke punt van het National Park. Breadalbane is rijk aan mythen en legenden, met de betoverende watervallen van Dochart die door het pittoreske dorpje Killin lopen.

Argyll Forest Park

Aan de westelijke rand van het National Park vind je Argyll Forest Park. Dit park wordt gekenmerkt door eeuwenoude bomen, rustige meren en een breed scala aan wilde dieren. De top Ben Arthur, liefkozend ‘de Schoenmaker’ genaamd, is één van de meest populaire beklimmingen van Schotland.

5-daagse reis naar Trossachs en Loch Lomond! Boek Direct