Skip navigation MENU

Loch Lomond en The Trossachs National Park

Loch Lomond en The Trossachs National Park was het eerste nationale park van Schotland en bestaat uit meer dan 1000 km2 van prachtige bergen, valleien en meren.

5-daagse reis naar Trossachs en Loch Lomond! Boek Direct

Wist u dat?

  • Loch Lomond & The Trossachs National Park de thuisbasis vormt van 21 Munro’s, 19 Corbetts en 22 grote meren.
  • Loch Lomond & The Trossachs National Park bestaat uit vier afzonderlijke delen: Loch Lomond, The Trossachs, Breadalbane en Argyll Forest.

Loch Lomond

Loch Lomond is het grootste zoetwatermeer van Groot-Brittannië. Aan de noordkant wordt het meer omringd door bergen, terwijl je aan de zuidkant meer verstrooiing zult vinden. Ook vind je er mooie dorpjes zoals Luss aan de westelijke oever van Loch Lomond.

The Trossarchs

De Trossachs is ‘Rob Roy Country’ waar de beroemde outlaw zich in de dichte bossen verborg van zijn achtervolgers. Het gebied was zeer geliefd door de Schotse schrijver en dichter Sir Walter Scott wiens beroemde gedicht The Lady of the Lake is geïnspireerd op Loch Katrine; een meer dat je kunt bevaren met het stoomschip SS Sir Walter Scott.

Braedalbane

Breadalbane markeert het begin van de Highlands in de noordelijke punt van het National Park. Breadalbane is rijk aan mythen en legenden, met de betoverende watervallen van Dochart die door het pittoreske dorpje Killin lopen.

Argyll Forest Park

Aan de westelijke rand van het National Park vind je Argyll Forest Park. Dit park wordt gekenmerkt door eeuwenoude bomen, rustige meren en een breed scala aan wilde dieren. De top Ben Arthur, liefkozend ‘de Schoenmaker’ genaamd, is één van de meest populaire beklimmingen van Schotland.

5-daagse reis naar Trossachs en Loch Lomond! Boek Direct