Skip navigation MENU

Stedentrip Edinburgh

edinburghOp deze pagina lees je waarom een stedentrip Edinburgh genoeg biedt voor een volledige vakantie! Daarnaast is Edinburgh heel geschikt als uitvalsbasis voor excursies in de omgeving. Zo is Edinburgh slechts een uur rijden van Glasgow, de grootste stad van Schotland, en twee uur verwijderd van de Schotse Hooglanden. Edinburgh is ook erg geschikt om met een bustoer te verkennen. Maar als je liever zelf rijdt kun je ook eenvoudig een huurauto regelen en vanuit Edinburgh het land doorkruisen.

Ervaar de romantiek van Edinburgh! Boek direct!
Stedentrip Edinburgh

Waarom een Edinburgh stedentrip?

Edinburgh is een hoofdstad in het klein. Het is niet eens de grootste stad in Schotland! Met een bevolking van slechts 500.000 inwoners heb je alles binnen handbereik. Verkeersopstoppingen heb je er niet zoveel, zodat je in een prettig tempo de stad kunt doorkruisen met een huurauto, touringbus of taxi.

Bijzonder: Edinburgh is gebouwd op twee uitgedoofde vulkanen, waarvan één midden in het centrum! Bovenop vind je het welbekende Edinburgh Castle.

Stedentrip Edinburgh tips

Edinburgh is een heel mooie stad. De straten hebben oude klinkertjes, en je vindt er mooie kastelen en gebouwen opgetrokken in Gotische bouwstijl. Edinburgh heeft ook een heel modern deel, maar ook daar heerst de oude charme van de oude stad. Hieronder volgt een selectie van de mooiste bezienswaardigheden voor je stedentrip door Edinburgh!

Ervaar de romantiek van Edinburgh! Boek direct!
Stedentrip Edinburgh

Bezienswaardigheden Edinburgh

De Royal Mile – Een historische straat tussen het kasteel van Edinburgh en het paleis. De Royal Mile heeft leuke winkeltjes, prachtige gebouwen en heerlijke terrasjes.

Saint Giles kathedraal – Officieel is dit niet een echte kathedraal (een kathedraal hoort een bisschop te hebben, maar qua uitstraling heeft dit oude, schitterende gebouw genoeg te bieden. De Saint Giles kathedraal is een leuke bezienswaardigheid als je van Gotische architectuur geniet. Met name de glas-in-lood ramen zijn schitterend!

Edinburgh Castle – Uiteraard mag hét kasteel van Edinburgh niet ontbreken in dit lijstje. Het is misschien niet het grootste of mooiste kasteel, maar Edinburgh Castle heeft een zeer interessante geschiedenis en je vindt er unieke collecties.

The Elephant House – Het theehuis waar J.K. Rowlings Harry Potter schreef.

Rosslyn Chapel – Een oude, mysterieuze kerk die bekend geworden is door de Da Vinci Code. De beeldhouwwerken in de kerk zijn uitzonderlijk gedetailleerd.

Plattegrond Edinburgh

Stedentrip Edinburgh

Enthousiast? Bekijk de populairste reisaanbiedingen!