Skip navigation MENU

Stedentrip Glasgow

Een stedentrip Glasgow brengt je naar de ’tweede stad’ van Schotland. Misschien denk je dat de twee grootste steden van Schotland honderden kilometers uit elkaar liggen, maar niets is minder waar. Edinburgh en Glasgow, de twee primaire steden van Schotland liggen slechts 70 kilometer van elkaar. Toch zijn er enorme contrasten tussen de steden.

Waar Edinburgh opgericht is in een sprookjesachtige omgeving met een imposant, hoog kasteel, ademt Glasgow een veel mondainere, industriële sfeer.

Ervaar de wereldstad Glasgow! Boek direct!
Stedentrip Glasgow

Waarom een stedentrip naar Glasgow?

Het stijlvolle Glasgow heeft veel onderscheidingen gewonnen, zoals Culturele hoofdstad van Europa en de Britse Architectuur en Design onderscheiding. Glasgow is opgericht in een 19e-eeuwse architectuur van George Square City Chambers (waarvan het interieur regelmatig wordt gebruik tvoor filmscenes) tot het Art Kelvingrove’s Museum. Andere indrukwekkende bezienswaardigheden zijn de donkere, gotische 15e eeuwse universiteit van Glasgow, het Victoriaanse Necropolis kerkhof en het Griekse Great Western Terrace.

Ook zorgt de ligging van Glasgow voor aantrekkingskracht op bezoekers. Glasgow ligt dicht bij prachtige meren, met door heide bedekte bergen van de West Highlands.

Ervaar de wereldstad Glasgow! Boek direct!
Stedentrip Glasgow

Tips voor een stedentrip Glasgow

Glasgow Science Centre
Of je nu een doorgewinterde wetenschapper bent of niet: Iedereen kan terecht bij de tentoonstellingen van het Glasgow Science centre. Je kunt in stoelen zitten die je laten krimpen en door deuren lopen waardoor je een reus wordt. De attracties, waaronder het planetarium, zijn geschikt voor de hele familie.

Kelvingrove kunstmuseum
Kelvingrove is een adembenemend museum in West-Glasgow. Het museum is gehuisvest in een 19e eeuws pand uit de Victoriaanse periode. Het Kelvingrove museum heeft 22 kunstgalerijen met wel 8.000 kunstvoorwerpen uit allerlei tijdvakken.

Willow Tearooms
De Willow theehuisjes zijn ontworpen door Carles Rennie Mackintosh. Tijdens een high tea kun je genieten van prachtige Art Deco kunst. De sandwiches en cakejes van de Willow Tearooms zijn verrukkelijk!

Sain Andrews kathedraal
De St. Andrew’s kathedraal, gebouwd in 1814, is de afgelopen jaren flink gerestaureerd. Houdt je van de gotische bouwstijl? Dan is de St. Andrew’s een absolute must voor je stedentrip Glasgow!

Plattegrond Glasgow

Stedentrip Glasgow

Enthousiast over Glasgow? Boek de stedentrip!