Skip navigation MENU

ANVR en SGR

Alle reisbureau’s die vermeld staan op Rondreis Schotland zijn aangesloten bij de ANVR, het Algemeen Nederlands verbond van Reisondernemingen. Dit biedt extra garanties voor een rondreis door Schotland.

Waarom ANVR?

  • Reisbureau’s die zijn aangesloten bij de ANVR, zijn ook lid van het Calamiteitenfonds. Dit is een fonds waarmee extra kosten worden gedekt wanneer er een calamiteit plaatsvindt in Schotland. Te denken valt aan een natuurramp of maatschappelijke onlusten. Hoewel de kans hierop niet zo groot is in Schotland, is het toch een prettig idee om dit vangnet te hebben. Lees meer over het Calamiteitenfonds op: http://www.calamiteitenfonds.nl.
  • Daarnaast zijn deze reisbureau’s aangesloten bij de SGR, Stichting Garantiefonds Reisgelden. De SGR staat garant voor vooruitbetaald vakantiegeld. Als je bijvoorbeeld een reis door Schotland boekt en betaald bij een reisbureau dat failliet gaat, dan krijg je het reisgeld terug. Lees meer op de website van SGR: http://www.sgr.nl/.
  • Als je klachten hebt over een reisbureau, dan kun je die voorleggen aan de Geschillencommissie Reizen. Website: http://www.degeschillencommissie.nl/home

Tip: Algemene reisvoorwaarden van de ANVR (PDF)

Reisadviezen van Min BuZa

Voor ieder land geeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken een officieel reisadvies. Het ministerie geeft daarbij aan welke gevaren er zijn en hoe je je hierop kunt voorbereiden. Kortom, lees voordat je op reis gaat het reisadvies voor Schotland.