Skip navigation MENU

Bezienswaardigheden in Schotland

Schotland heeft vele bezienswaardigheden waar je uit moet kiezen: Stad of platteland, Hooglanden of Laaglanden, de Schotse eilanden, toeristische trekpleisters en verborgen juweeltjes. Hieronder volgen reistips en antwoorden op veelgestelde vragen die je nergens anders leest.

Enthousiast? Boek direct je reis naar Schotland!
Reisorganisaties

Hoe lang heb ik nodig voor Edinburgh?

Op zijn minst een paar dagen. Waarschijnlijk meer . Als je maar kort de tijd hebt moet je je beperken tot de hoogtepunten van Edinburgh.

Moet ik zowel Edinburgh als Glasgow bezoeken?

Nee. Kies één van beide steden en trek daarna het binnenland in. Zowel Edinburgh als Glasgow hebben een zeer rijke cultuur. Glasgow is een fantastische stad om te winkelen. Net als Edinburgh het heeft geweldige restaurants, cafés en culturele bezienswaardigheden. Glasgow is wel minder schilderachtig dan Edinburgh.

Welke delen van de Schotse Hooglanden mag ik niet missen?

Ga naar Glencoe voor sfeer zonder inspanning. Glen Affric voor schoonheid met optionele inspanning. (Je kunt uit de auto stappen, maar het is niet noodzakelijk.) Als je meer van woeste bergen en ruimte houdt, kun je goed terecht bij de Torridon. Reis naar het gebied ten noorden van Ullapool voor een heel pure Schotse sfeer; een prachtig landschap! Natuurlijk bieden de Schotse Hooglanden nog veel meer, maar deze bezienswaardigheden geven je een heel goede indruk van dit prachtige gebied.

Boek een droomreis naar Schotland! Reisorganisaties
Hoe zit het met de eilanden van Schotland?

Skye kun je bezoeken als je weinig tijd hebt. Orkney is ook een mogelijkheid. Dit eiland heeft een  Scandinavisch tintje. Voor Colonsay heb je een paar dagen nodig. Je kunt heerlijk wandelen op dit desolate eiland. Eigenlijk zijn alle Schotse eilanden de moeite waard!
steden-van-schotland

Moet ik een bezoek plannen aan de Highland Games?

De Highland Games zijn speciaal uitgevonden voor de bevolking van de Laaglanden. De spelen zijn over de top Hooglands en ze zijn heel leuk. Er zijn kraampjes en soms ambachten, evenals sportieve, muzikale en danswedstrijden. Sommige mensen nemen de spelen van de Schotse Hooglanden zeer serieus. Absoluut een bezoek waard!

Het weer in Schotland. Zal het een probleem zijn?

Het klimaat van Schotland is wat onvoorspelbaar, maar meestal valt het voor bezoekers nog wel mee. Neem in ieder geval een lichte regenjas mee en goede wandelschoenen.

Kan ik in één rondreis kennismaken met het authentieke Schotland?

Ja! Het is belangrijk om vooraf te kiezen voor één Schotse stad. Daarnaast moet je keuzes maken voor bezienswaardigheden in de Schotse Hooglanden en eventueel een eilandbezoek. Maar het is zeker mogelijk!

Enthousiast? Boek direct je reis naar Schotland!
Reisorganisaties