Skip navigation MENU

Welke reispapieren heb je nodig voor Schotland?

Een bezoek aan Schotland vereist een geldig paspoort of identiteitsbewijs. Deze moet geldig zijn tot en met de dag van je terugreis. Daarnaast is sinds 2012 een ID-kaart vereist voor kinderen vanaf 0 jaar.

Een ID-kaart is dus genoeg om Schotland binnen te komen. Dit kun je controleren op de website van Rijksoverheid.

Dit betekent dat je als Nederlandse EU-burger in principe met je ‘gewone’ identificatie naar Schotland kan. Het is ook mogelijk voor EU-burgers om langere tijd in Schotland te verblijven. Daar is geen visum voor nodig.

Heb je een andere nationaliteit? Kijk dan op Visit Scotland voor meer informatie.

Wat mag je meenemen naar Schotland?

Je kunt de meeste alledaagse goederen gewoon meenemen naar Schotland. Voor sommige goederen geldt een limiet, zoals voor alcohol en tabak. Uiteraard is het verboden om wapens of bedreigde diersoorten mee te nemen naar Schotland. De regelgeving kan per land van herkomst verschillen.

Reistip: Via deze link vind je de officiële lijst met importgoederen. Handig als je wilt controleren of bepaalde goederen problemen opleveren!

Valuta invoeren
Als je Schotland bezoekt kun je in principe zoveel mogelijk geld meenemen als je wilt.

Boek een droomreis naar Schotland! Reisorganisaties

Heeft Brexit invloed op reizen naar Schotland?

Schotland hoort bij het Verenigd Koninkrijk en wordt daarom beïnvloedt door Brexit, het voornemen om uit de EU te stappen. Dit zal op termijn ook invloed hebben op reizen naar Schotland. Op korte termijn hoef je je geen zorgen te maken voor je vakantie naar Schotland.