Auto rijden in de Schotse Hooglanden

Autorijden in Schotland

De belangrijkste wegen + verkeerregels

Als je ervoor kiest om met eigen auto of huurauto Schotland te ontdekken, krijg je automatisch met het feit te maken dat men in Schotland aan de linkerkant van de weg rijdt. Omdat dit een uitdaging kan vormen en om je alvast voor te bereiden hoe hier zo goed mogelijk mee om te gaan, hebben we op deze pagina een handige gids met tips gemaakt om het rijden in Schotland te vermakkelijken.

Tips om te rijden in Schotland Informatie over snelwegen & verkeersregels

Waar rekening mee houden met auto rijden in Schotland?

In Schotland rijden ze aan de linkerkant van de weg, net als op de rest van de wegen in het Verenigd Koninkrijk. Dit kan als automobilist die gewend is om aan de rechterkant van de weg te rijden, verwarrend zijn. Let dus goed op als je in Schotland aan het autorijden bent!

Rijden op de snelweg

De snelwegen in Schotland zijn goed onderhouden en bieden een mooie route door het land. Er zijn verschillende soorten snelwegen, dus er is voor iedereen wel iets te vinden. De belangrijkste snelwegen zijn de M8, M9 en M90. Deze snelwegen verbinden de grootste steden in Schotland met elkaar.

Smalle kronkelige landweggetjes rondom de natuurparken

In de natuurgebieden van Schotland zijn de wegen vaak smal en kronkelig, hier is het dus opletten geblazen. Je moet ook rekening houden met de wilde dieren die op de weg kunnen komen, vooral ’s nachts. Verder is het belangrijk om de maximumsnelheid te respecteren en goed te kijken voor je inhaalt (doordat er hier links gereden wordt, kan dit een uitdaging vormen), aangezien je uiteraard in de tegendraadse richting moet kijken of er een snellere auto naast je rijdt. Als je goed rekening houdt met deze zaken, zal je al merken dat je het al snel went om links te rijden.

Tips voor links rijden

In deze handige video vind je tips voor het links rijden in Schotland. Met name als je met je eigen auto naar Schotland reist, zal je zien dat veel verkeer in je dode hoek komt te liggen omdat het stuur natuurlijk aan de linkerkant komt te liggen. Een attente bijrijder is dan ook geen overbodige luxe ;-).

Rondreis Schotland - © 2024