Groepsreis Schotland

Groepsreis Schotland boeken? Dit zijn de mogelijkheden!

Deel je reiservaring met andere reizigers

Wil je genieten van de mooiste Schotse steden en een schilderachtige natuur? Dan is een groepsreis door Schotland een uitstekend idee. Het is een land van vele uitersten. Je vindt er levendigheid in de steden en wil je rust opzoeken, dan kun je weer opladen door het zien van prachtige landschappen. En vergeet niet om op zoek te gaan naar het monster van Loch Ness! Op deze pagina vind je alles over groepsreizen naar Schotland en vind je de beste prijzen van verschillende reisbureaus!

voigt travel klein logo
OAD reizen
De Jong Intra
house of britain groot logo
TUI
style in travel

De beste groepsreizen naar Schotland verzameld

Populaire bestemmingen en regio's

Schotland kent diverse regio’s. De welbekende steden Edinburgh en Glasgow in het midden van het land met hun vele bezienswaardigheden en de laaglanden in het zuidwestelijke deel met allerlei beeldige landschappen. Maar ook de hooglanden met ruige meren en dito bergen en houd je van kliffen en verlaten stranden, dan bezoek je het beste het noordoosten van Schotland. Langs de noordwestkust vind je de Hebriden, met een overdadige natuur die je ongetwijfeld versteld doet staan. En ben je een liefhebber van eilanden, dan kun je in Schotland net zo goed je hart ophalen. Hier zijn namelijk de Shetlandeilanden en Orkney-eilanden te vinden. Wil je je echt helemaal laten verrassen door de natuur? Dan is Isle of Skye een pareltje dat je echt niet mag missen tijdens je vakantie. Je kunt op deze plek in het noorden van Schotland je laven aan de meest afgelegen natuurpracht. Zoals bij Quiraing, waar je de meest prachtige wandelingen kunt maken in alle stilte.

Soorten groepsreizen

Als je naar Schotland gaat, dan is een groepsreis een uitstekend plan. Gezellig, begeleid en helemaal afgestemd op de echte genieter. Wandelreizen, busreizen en fietsreizen zijn allemaal opties waaruit je kunt kiezen. Allemaal hebben ze hun eigen charme. Kies je voor een groepsreis met de nadruk op wandelen, dan zal je merken dat je echt één bent met de natuur. Je wandelt namelijk door de meest prachtige landschappen heen; dichter bij de natuur kun je niet zijn! Schotland is bij uitstek een wandelland en dat is goed te merken aan de vele wandelmogelijkheden die er zijn. Van uitgezette paden tot en met wat ruigere wandelingen – het kan allemaal. Per fiets Schotland ontdekken is ook een mooie optie. Met de groep fiets je door steden en langs allerlei natuurschoon.

Mag het van jou wel ietsje minder actief, dan is een busreis een aangename mogelijkheid. Hierbij kun je rustig achterover zakken in je stoel en genieten van de Schotse natuur met al haar aantrekkelijke facetten. En dat terwijl je heerlijk wordt rondgereden. Je kunt bij de groepsreizen kiezen uit de wat kortere variant of een lange variant, om nog dieper in te gaan op het echte Schotland-gevoel.

Beste reistijd voor een groepsreis naar Schotland

Wat de beste reistijd is voor je groepsreis door Schotland hangt van allerlei zaken af. Wat voor activiteiten wil je bijvoorbeeld gaan doen? Voor de zon hoef je niet per se naar Schotland toe, maar wel voor een flinke dosis natuur. Daarbij kan het uiteraard geregeld regenen, want het klimaat van Schotland kenmerkt zich door regenval. Het regent er wel meer dan tweehonderd dagen per jaar! Dat betekent niet dat het de hele dag door regent.

Wil je een zo aangenaam mogelijke vakantie qua weer? De beste reistijd is gedurende de maanden juni, juli en augustus. De temperaturen zijn dan goed te doen: ongeveer 20 graden. Maar ook dan kan het regenen. Vind je het mooi om Schotland te bewonderen met een wit sneeuwdek, dan kun je in de wintermaanden gaan. Heb je het idee om de Schotse hooglanden te bezoeken, dan doe je er goed aan om in de lente of herfst je groepsreis door Schotland te maken. Scheelt ook muggenbulten, want in de zomer kunnen er aardig wat muggen zitten. En wil je walvissen spotten? Ga dan het beste aan het eind van de lente naar Schotland toe.

Rondreis Schotland - © 2024