Kylesku brug in Schotland

Fly Drive Schotland vergelijken? De beste deals!

Vlucht, hotel & huurauto in één reis

Gezellige steden, sfeervolle pubs en prachtige natuurgebieden welke bestaan uit sprookjesachtige valleien en ruige bergen; dit kan natuurlijk niet anders dan Schotland zijn! En hoe leuk is het om Schotland te verkennen middels een fly drive? Vlucht, huurauto + verblijven geregeld in één reis! Ideaal voor het verkennen van Schotland. Bekijk snel de beste fly & drive aanbiedingen!

Bekijk direct de aanbiedingen Al vanaf € 589,-
Rijd door de Schotse Hooglanden Bezoek distilleerderijen in Speyside
src reizen
OAD reizen
De Jong Intra
Sawadee Reizen
TUI
djoser

Fly Drive Schotland: de populairste plekken om te bezoeken

Schotland staat vooral bekend om de Schotse Hooglanden gelegen in het noorden. Dit is een zeer populaire bestemming om met de auto te bezoeken en voor veel mensen dé reden om te gaan touren door Schotland. Je rijdt er op kronkelende weggetjes met soms wat uitdagende bochten maar de schitterende landschappen zijn het meer dan waard. Maar voor je richting het noorden rijdt, breng vooral eerst een bezoek aan een van de whisky distilleerderijen in het gebied Speyside of bezoek de gezellige hoofdstad van Schotland, Edinburgh. Kortom, de afwisseling en veelzijdigheid maakt Schotland tot een perfecte bestemming voor een fly drive.

Vergelijk alle aanbieders voor een fly drive vakantie


Beste fly & drives naar Schotland

Top 3 bezienswaardigheden tijdens een fly drive naar Schotland

Er is zoveel te zien en te doen dat het bijna onmogelijk is alles tijdens één fly & drive naar Schotland te beleven. De natuurliefhebbers kunnen bijvoorbeeld een mooie tour maken door de Schotse Hooglanden. Ben je meer van de historie? Schotland heeft enorm veel boeiende kastelen, ook in hoofdstad Edinburgh vind je in het oude centrum vele historische hoogtepunten! Op culinair vlak mag de Schotse whisky natuurlijk niet ontbreken, met name in de Speyside regio kun je tientallen distilleerderijen vinden. Je hoeft je tijdens je reis dan ook geen moment te vervelen, rijd met de auto naar de mooiste plekken!

1. Kastelen in Schotland

Voor wie denkt aan kastelen, denkt aan de kastelen in Schotland. Er zijn zeker ruim 300 kastelen in Schotland welke allemaal hun eigen verhaal vertellen. De mooiste en populairste kastelen van Schotland zijn natuurlijk het meest gefotografeerde kasteel Eilean Donan Castle, Stirling Castle, de ruïne van het Dunnottar Castle en uiteraard het kasteel van Edinburgh. Het kasteel van Edinburgh is gelegen bovenop de rots Castle Rock en biedt uitzicht over de gehele stad. 

Eilean Donan
Edinburgh Castle

2. Edinburgh, de hoofdstad van Schotland

Edinburgh is hiermee ook een van de steden die je gezien moet hebben. Wandel door de prachtige oude straatjes, gezellige pubs met livemuziek en breng een bezoek aan een van de vele parken, kerken, en kathedralen. Bewandel de Royal Mile en loop langs leuke winkels, restaurants en oude monumenten. Boek een griezelige Ghost Tour of ga onder de grond van de stad via the Real Mary King’s Close en laat je meeslepen door de interessante en donkere geschiedenis van Edinburgh. 

3. De Schotse Hooglanden

Wanneer je even genoeg hebt van de steden en op zoek bent naar rust en schoonheid, wijk dan tijdens je fly drive uit naar de Schotse Hooglanden, ook wel bekend als de Scottisch Highlands. De Schotse Hooglanden staan bekend als het mooiste gedeelte van Schotland. De ruige rotsen, mysterieuze heuvels en de sprookjesachtige lochs en glens laten je vergeten dat deze prachtige omgeving eigenlijk zo dicht bij huis is. Houd je van een echte uitdaging? Beklim dan de Ben Nevis, de hoogste berg van Schotland. Harry Potter fans kunnen ook hun hart ophalen bij de beroemdste brug van Schotland: het Glenfinnan Viaduct.

Vergeet tijdens je route naar de Schotse Hooglanden vooral niet door de whiskyregio Speyside heen te rijden. 50% van alle single malt whisky’s in Schotland worden hier geproduceerd en het is dan ook zeker waard enkele distilleerderijen te bezoeken. Whisky liefhebbers kunnen hier zelfs The Whisky Trail volgen welke je langs 8 distilleerderijen brengt. 

Schotse Hooglanden uitzicht

Welke routes zijn populair om te rijden in Schotland?

Er zijn verschillende autoroutes in Schotland die je tijdens je fly drive kunt nemen en eerlijk gezegd zijn ze allemaal even mooi. Maar de meest populaire autoroutes in Schotland zijn toch wel de routes door de Schotse Hooglanden. Wij lichten graag de populairste opties voor je uit!

North Coast 500

De North Coast 500 is een van de bekendere autoroutes en loopt door het noorden van Schotland. Het wordt zelfs gezien als de mooiste autoroute ter wereld en wordt vergeleken met de route 66 van Amerika. De route is 830 km lang aan slingerende wegen en begint en eindigt bij Inverness Castle. Het is aan te raden om voor deze route tijdens je Fly drive naar Schotland minimaal 10 dagen uit te trekken. Je hebt dan optimaal de tijd om te genieten van de ruige kliffen, grillige kustlijnen en adembenemende kastelen.

Highland Tourist Route

Wanneer je een iets kortere route wenst te rijden, dan is de Highland Tourist Route meer geschikt. De Highland Tourist Route is een route van 187 km lang en je rijdt hier van Aberdeen naar Inverness. Deze route is perfect voor wie houdt van prachtige natuur, de (soms) donkere geschiedenis van Schotland en uiteraard de Schotse whisky.

Perthshire Tourist Route

Wil je in een nog kortere tijd al het goede van Schotland zien en houd je een fly drive programma van 4 tot 5 dagen aan? Dan is het aan te raden de Perthshire Tourist Route te volgen. Deze route is 69 km lang en brengt je langs distilleerderijen, kastelen en wederom prachtig landschap. Breng aan het eind van de route een bezoek bij de Famous Grouse Experience!

Houd er rekening mee dat je meer dan een week nodig hebt om de Schotse Hooglanden te bezoeken. Wil je naast de Schotse Hooglanden nog meer gebieden ontdekken tijdens je reis? Boek dan een fly drive van minimaal 14 dagen.
Eiland Skye Schotland Eiland Skye Schotland
Victoria Street Edinburgh Victoria Street Edinburgh
Whisky drinken in Edinburgh Whisky drinken in Edinburgh

Auto rijden in Schotland

‘Is het moeilijk om links te rijden?’ Is een vraag die bij veel mensen naar bovenkomt wanneer ze denken aan auto rijden in het Verenigd Koninkrijk. Maar dit is helemaal niet nodig. Er zijn een paar simpele regels om aan te denken zodat je verder alleen maar hoeft te genieten van het prachtige landschap van Schotland:

  • Rijden onder invloed in Schotland is sterk af te raden, één wijntje of biertje is al te veel en er worden flinke boetes uitgekeerd.
  • De snelheid langs (snel) wegen in Schotland staan langs de weg in mijlen aangegeven op borden met een rode cirkel. Doorgaans rijd je tussen de 80 – 100 km per uur op grotere wegen en binnen de bebouwde kom tussen de 30 en 50 km per uur.
  • Rondom de grotere steden zijn er genoeg tankstations te vinden die 24 uur open zijn. Op het platteland zijn er minder tankstations. Houd daarom altijd rekening met je tank.
  • De wegen in Schotland zijn goed en er zijn geen tolwegen. Op het platteland, en vooral richting het Noorden, zijn de wegen echter vrij smal en maak je gebruik van ‘passing places’ zodat je elkaar kunt passeren. Zorg dat je altijd even je hand opsteekt als je iemand passeert.

Rijden onder invloed in Schotland is sterk af te raden, één wijntje of biertje is al te veel en er worden flinke boetes uitgekeerd.

Houd links aan in Schotland

Ten slotte, rijd echt links op alle wegen in Schotland ook al rijd je voor je gevoel de rotondes de ‘verkeerde’ richting op. Helaas zijn er per jaar veel ongelukken met toeristen die hier de fout ingaan en links rijden niet serieus genoeg nemen.

Een fly drive naar Schotland boeken? Dit zijn de meest gestelde vragen

Kan ik de verblijven ook regelen tijdens de reis?

Natuurlijk is het mogelijk om vooraf je verblijven te regelen. Zo ga je goed voorbereid op reis en kom je niet voor verrassingen te staan. Ben je echter meer een avonturier? Dan kan het juist super leuk zijn om ter plekke te zoeken naar een schattige B&B in Schotland? Hoe spannend is het immers om op de bonnefooi tijdens je fly drive in Schotland een B&B te vinden welke wordt beheerd door vriendelijke Schotten die je in de ochtend wakker maken met een Schots ontbijt? In de voortuinen van de B&B staan borden waarop je ziet of er nog een plek beschikbaar is of niet. Let hier op het woord ‘Vacant’ dit betekent doorgaans dat een B&B plek heeft.

Rondreis Schotland - © 2023