Bergweg op het eiland Skye

Busreis Schotland

Rijd door Schotse Hooglanden, diverse steden & meer

Een mooie rondreis door Schotland maken? Kies voor een onbezorgde busreis! Met de bus ontdek je samen met een groep de mooiste plekken. Je hebt de keuze uit specifieke busreizen die bijvoorbeeld vooral gericht zijn op wilde dieren of de Schotse Hooglanden. Er zijn tevens busreizen te boeken die langs alle hoogtepunten van Schotland gaan. Van plan om een busreis naar Schotland te boeken? Op deze pagina vind je meer informatie, inspireren we je met meerdere busreizen en vind je de beste prijzen!

Bekijk de reizen Al vanaf € 639,-
Comfortabel de mooiste plekken ontdekken Edinburgh, Schotse Hooglanden, Loch Ness & meer
voigt travel klein logo
OAD reizen
De Jong Intra
house of britain groot logo
TUI
style in travel

Busreis naar Schotland boeken? Dit kan je verwachten!

Schotland is een land dat bekend staat om de indrukwekkende historische kastelen, schitterende meren en de Highlands. Het land kan je een zeer bijzondere ervaring bieden door de bijzondere dorpjes, mooie hoofdstad Edinburgh en de vele tradities die in Schotland te vinden zijn. Denk hierbij aan tradities zoals het drinken van de Schotse whisky, de kilt en de doedelzak. Wanneer je gaat reizen naar Schotland zal je merken dat het een magisch land is waar verschillende sagen en mythen te vinden zijn. Je zult daarom verschillende dingen herkennen uit de films van Harry Potter.

Busreizen Schotland top 3

De populaire routes & regio’s voor een busreis in Schotland

Schotland biedt een interessante geschiedenis aan. Zo zijn er schitterende meren te vinden, waar je een blik op kan werken tijdens het maken van een busreis. Daarnaast zijn er verschillende historische kastelen te vinden in Schotland. Denk hierbij aan Glamis Castle, Dunrobin Castle en Stirling Castle. Hoewel je het misschien niet zou verwachten, heeft Schotland ook een aantal eilanden. Dit zijn de Hebriden en Skerries. Bovendien zijn in Schotland de Orkney Eilanden. Deze eilanden bevinden zich in het noorden van het land, waar eveneens de Scara Brea te vinden is. Dit is een nederzetting die al honderden jaren oud is en een zeer bijzondere ervaring is om te bezoeken.

Niet alleen biedt Schotland mooie plaatsen, maar de natuur is ook prachtig. Zo bestaat er de mogelijkheid om met de boot naar de Jan-van-Genten te gaan op Bass Rock. Wanneer je dit liever overslaat, kun je ook kiezen om de indrukwekkende meren te bezoeken of een blik te werken op de bijzondere Hooglanden die bedekt kunnen zijn met mistflarden. In het Noorden van Schotland zal je een kuststrook vinden waar er geen sprake is van boomgroei. Dit zal een ervaring zijn die je nog nooit eerder hebt gehad. Je kunt ervoor kiezen om te gaan wandelen in Schotland, waardoor je de mooie eilanden te zien krijgt zoals Iona. Dit is een pelgrims eiland die je niet wilt missen.

Rivier de Leith Edinburgh

De Schotse hoofdstad Edinburgh

De hoofdstad van Schotland genaamd Edinburgh, bevindt zich in het heuvelland. Dit zorgt ervoor dat je kunt genieten van een schitterend uitzicht. Daarnaast zijn er vele bezienswaardigheden te vinden in de stad, omdat het beschikt over veel historie en cultuur. Neem bijvoorbeeld een bezoek aan the Royal Mile, Holyrood Palace, St. Giles Cathedral en Edinburgh Castle. Dit zal je mooie herinneringen opleveren die je voor altijd bij zullen blijven.

Wanneer je een liefhebber bent van muziek, ben je in Edinburgh ook op uw plek. Het is namelijk mogelijk om te genieten van live muziek in de gezellige pubs die in de stad te vinden zijn. Hier kun je bijvoorbeeld een drankje nemen en de gezellige sfeer proeven van de stad. De stad is erg levendig en biedt vele warenhuizen en winkelstraten aan. Het grootste warenhuis van Edinburgh is Jenner en beschikt over acht verdiepingen. Wanneer dit niet genoeg is, kun je ook de winkelstraat genaamd Princes Street bezoeken.

George Square Glasgow

Glasgow

Naast de hoofdstad Edinburgh is Glasgow ook een bekende stad in Schotland. Hier zijn verschillende bijzondere bezienswaardigheden te vinden. Denk hierbij aan het mooie Merchants Kwartier, de City Chambres en de Kathedraal van Glasgow. Daarnaast is er een gezellige pub te vinden genaamd Sloans. Hier is het mogelijk om een pint te bestellen. Ook in Glasgow is het een optie om te winkelen. Zo is er Buchanan Street te vinden, een mooie winkelstraat. Als je nog meer wilt shoppen, kan je het winkelcentrum Buchanan Galleries bezoeken. Hier zijn maar liefst tachtig winkels te vinden van de bekendste winkelketens.

Schotse Hooglanden uitzicht

De schitterende natuur van Schotland

De natuur van Schotland is erg bijzonder en afwisselend. Zo zijn er stille meren, maar ook beekjes die zeker de moeite waard zijn. Ook de lucht in het land is prachtig en je zult merken dat het vaak verandert. Aan de hand van een busreis kan je de prachtige plekken van de hooglanden leren kennen. Je kunt mooie plekken bezoeken, zoals Oban, Pitlochry, Fort William, Glasgow en Edinburgh. Bovendien zijn er in Schotland vele tradities te vinden waar je van kunt genieten.

Eten en drinken in Schotland

In Schotland staat de whisky bekend om de goede kwaliteit en smaak. Daarnaast zijn haggis, Loch Ness en Harris Tweed bekende gerechten die aan te raden zijn wanneer je van vlees houdt. Hoewel hierboven al verschillende bezienswaardigheden genoemd zijn, zijn er in Schotland nog veel meer dingen die je kunt ontdekken. Zo zijn er in Schotland producten te vinden zoals whisky, waar het land een specialiteit in heeft. Dit is een kenmerkende drank van het land en is zeker de moeite waard om uit te proberen. Hiervoor kun je een typische Schotse pub bezoeken, zodat je een échte whisky kunt bestellen.

Haggis is een vleesgerecht dat erg traditioneel is in Schotland. Hoewel het populair is in het land, wordt het minder vaak gegeten door toeristen. Dit komt doordat haggis gemaakt wordt van havermout, kruiden, lever, long en schapen-hart, wat vermalen wordt met vet. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat het toeristen afschrikt en zij het niet zo vaak zullen bestellen. Toch is het de moeite waard, omdat veel mensen het als een heerlijke maaltijd beschouwen.

De meest gestelde vragen

Wat zijn populaire plekken om te bezoeken in Schotland?

Schotland staat bekend om de mooie steden zoals uiteraard hoofdstad Edinburgh, maar ook kleinere steden als Inverness zijn de moeite waard. Naast de steden zijn ook er ook een grote hoeveelheid kastelen terug te vinden in het land. Toch is het de natuur van Schotland wat de meeste toeristen trekt, de schitterende Schotse Hooglanden zijn dan ook één van de populairste bestemmingen voor een busreis. De meest populaire plekken om te bezoeken zijn:

Er zijn programma’s die erg algemeen zijn waar je langs alle hoogtepunten rijdt met de bus(deze worden van bijvoorbeeld ‘Grand Tour’ of ‘Hoogtepunten van’ genoemd. Daarnaast zijn er ook busreizen voor specifieke doelgroepen zoals natuurliefhebbers of liefhebbers van de muziek. Laat je op deze pagina verrassen door de vele mogelijkheden!

Wat zijn de gemiddelde kosten van een busreis Schotland?

De prijzen van busreizen zijn sterk variërend van enkele factoren: aantal dagen, wat voor verzorging er wordt aangeboden(denk aan halfpension, alleen ontbijt of volpension) en tot slot welke gebieden er tijdens de busreis bezocht wordt. Het is al mogelijk om vanaf € 639,- een busreis te maken in Schotland. De gemiddelde prijs ligt momenteel rond de € 899,-.

Rondreis Schotland - © 2024