Het stadscentrum van Dundee

Dundee

Havenstad Dundee is bekend van de jute-industrie

Dundee is een stad in Schotland met ongeveer 150.000 inwoners en is hiermee de 4e stad van het land. Het is gelegen aan de oostkust van Schotland, aan de rivier de Tay. Dundee staat sinds jaar en bedrag bekend om de jute-industrie en is een belangrijke havenstad. In de 19e eeuw was Dundee een van de rijkste steden van Schotland. Tegenwoordig is de stad een belangrijk centrum voor onderwijs, cultuur en toerisme.

Havenstad gelegen aan de rivier de Tay Het V&A museum is de absolute hotspot van de stad

Dundee: toen en nu

Dundee is een van de oudste steden van Schotland en komt in de boeken voor het eerst terug genoemd in de 11e eeuw. Al snel groeide de Schotse havenstad uit tot belangrijk handelscentrum, waardoor in de 19e eeuw een van de grootste industriële steden van Schotland was. Na een kleine dip heeft de stad weer de weg omhoog ingeslagen.

Uitzicht over Dundee en de Tay Road Bridge

Uitzicht over Dundee en de Tay Road Bridge

Bezienswaardigheden in Dundee

Dundee heeft in de stad een aantal bekende bezienswaardigheden. Een van de meest bekende bezienswaardigheden is het Victoriaanse V&A Dundee, een museum dat gewijd is aan kunst en design. Het V&A museum is direct de absolute hotspot in de stad als het gaat om sightseeing. De buitenkant van het museum is futuristisch en gebaseerd op de oude schepen met moderne vormen.

Andere bezienswaardigheden in Dundee zijn het Verdant Works, een museum dat gewijd is aan de textielindustrie van Dundee en McManus Galleries, een museum dat kunst en geschiedenis tentoonstelt.

Naast de verschillende musea kunnen natuurliefhebbers ook hun geluk op un Dundee, de stad ligt op slechts 40 kilometer rijden van het Cairngorms National Park, dit is het grootste Nationaal park van het Verenigd Koninkrijk. Het park werd opgericht in 2003 en heeft een oppervlakte van 4524 km2. In het park liggen de Cairngorms, dit is een bergketen met vier bergtoppen van hoger dan 1300 meter. Het park is zeer populair onder wandelaars, klimmers en skiërs.

V&A museum

Het V&A museum is een absolute hotspot in Dundee. De buitenkant van het museum is erg futuristisch.

Shoppen in Dundee: Overgate Shopping Centre

Leuke aankopen doen tijdens jouw verblijf in de havenstad Dundee? We zijn eerlijk, het kleine centrum heeft niet heel veel mogelijkheden voor een middagje leuk shoppen. Toch van plan om wat inkopen te doen? Ga dan naar ‘Overgate Shopping Centre’, de plek waar je moet zijn om te winkelen in Dundee. Het ligt midden in het kleine stadscentrum van de stam. The Overgate Mall biedt talloze mogelijkheden: van shoppen bij het bekende Britse warenhuis Primark tot een lekkere maaltijd in een van de vele restaurants. Naast Primark zijn o.a. de volgende bekende ketens hier gevestigd: H&M, Superdry, JD Sports, Next, River Island, DV8 en New Look. De openingstijden zijn doorgaans van 9:00 tot 18:00, op donderdag is het koopavond in het winkelcentrum en zijn de winkels open tot 19:30.

Andere bezoekers keken ook naar:

Rondreis Schotland - © 2024