Inverness uitzicht op rivier de Ness

Inverness

Bekend van Urquhart Castle & Loch Ness

Het stadje Inverness staat bekend als gezellig stadje en ligt aan de rivier Ness. De belangrijkste bezienswaardigheid in het stadje zelf is het gelijknamige kasteel: ‘Inverness Castle’. De stad is tevens een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan Urquhart Castle, Loch Ness en de Schotse Hooglanden. Kortom: een bezoek mag tijdens je rondreis door Schotland niet ontbreken!

Bezoek vanuit Inverness het meer van Loch Ness Gelegen in de Schotse Hooglanden

Een bezoek aan Inverness

Inverness is een stad die bezoekers veel te bieden heeft. De stad herbergt vele kastelen en gotische kerken en is ook bekend om zijn levendige plaatselijke markten. Als je op zoek bent naar een avondje uit, dan zul je een van de tavernes willen bezoeken die langs Church of Bridge Streets liggen. Bekende tavernes zijn de Gellions Bar, die dateert uit 1841, en Hootananny, een pub waar elke zaterdagavond een traditionele ceilidh wordt gehouden.

Whisky distilleerderijen in Inverness

Neem tijdens je bezoek aan Inverness zeker de tijd om het prachtige landschap van de omgeving te verkennen. Er zijn verschillende wandel- en fietspaden die door de stad lopen. Op korte afstand liggen ook de betere beste whisky distilleerderijen van Schotland, waaronder: Tomatin en Glen Ord. Een rondleiding door de distilleerderijen is een uitstekende manier om meer te leren over het proces van whisky maken, tevens kun je er ook enkele single malts proeven.

Schotse Whisky drinken in de Schotse Hooglanden
Uitzicht over Inverness

Lopend, fietsend of per trein Inverness verkennen

Inverness kun je het beste te voet verkennen, maar ook fietsers zullen van deze stad genieten. Er zijn talrijke fietspaden in de omgeving, ook langs de rivier de Ness. Bezoekers kunnen ook schilderachtige treinritten maken, een avontuurlijke roadtrip maken, of zich ontspannen tijdens een rondleiding. Als je de tijd hebt, plan dan een dag om de attracties van Inverness te verkennen.

De stad is een prima bestemming voor een dagtocht vanuit Edinburgh of Glasgow. Het is een schilderachtige rit, die je door een prachtig landschap van de Highlands voert. Als je de stad comfortabel wil verkennen, kun je overwegen de sightseeing bus tour te nemen, die je door de stad voert. Stops op de rondrit zijn onder meer historische gebouwen en winkelgebieden, waaronder het Holm Mills winkeldorp.

Inverness Museum and Art Gallery

Als je ge├»nteresseerd bent in kunst, kun je een kijkje nemen in het Inverness Museum and Art Gallery. Dit is meestal gratis te bezoeken, en het wordt beschouwd als de “culturele hoofdstad” van de Highlands. Je kunt ook de oude kathedraal van de stad verkennen. De stad herbergt ook een aantal andere musea en kunstgalerijen.

Het Inverness Museum and Art Gallery geeft je een idee van de culturele geschiedenis van de stad en van de geschiedenis van de Highlands. Je vindt er ook de neogotische St. Andrew’s Cathedral, die tegenover Castle Hill aan de rivier Ness staat. De stad kan ook bogen op het oudste gebouw van de stad, het Abertarff House. In de botanische tuinen van Inverness krijg je zin om te blijven, en je vindt er ook een winkelgalerij uit het Victoriaanse tijdperk.

Inverness in de avond
Rondreis Schotland - © 2024