Home Beste excursies vanuit Edinburgh: Van Kastelen tot whiskyproeverijen. Dit is de top 8!

Beste excursies vanuit Edinburgh: Van Kastelen tot whiskyproeverijen. Dit is de top 8!

Glenfinnan Viaduct in Schotland

De 8 leukste dagtochten & excursies om je verblijf in Edinburgh nog leuker te maken!

Edinburgh, de hoofdstad van Schotland, is een fascinerende bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid. Met het Edinburgh Castle, de Royal Mile, Arthur’s Seat, Palace of HolyroodHouse, Victoria Street én Dean Village heeft deze stad heeft dan genoeg te bieden voor een weekendje weg. Verblijf je echter langer? Dan is er nog meer uit je verblijf in Schotland te halen een leuke (dag)excursie te boeken.

Excursies zijn de perfecte manier om de schoonheden van Schotland te ontdekken en een beter inzicht te krijgen in de rijke geschiedenis van Schotland met honderden kastelen, de adembenemende natuur en de Schotse whisky die uiteraard niet vergeten worden. Klinkt dit als muziek in de oren en wil je direct meer weten over welke 8 excursies vanuit Edinburgh de moeite waard zijn? Lees dan snel verder!

1. Met de Jacobite Steam Train over het iconische Glennfinnan Viaduct voor de ultieme Harry Potter experience & bezoek aan de Schotse Hooglanden!

Betreed de magische wereld van Harry Potter tijdens een onvergetelijke dagexcursie vanuit Edinburgh naar de adembenemende Schotse Hooglanden! Laat de stadsdrukte achter je en geniet van een pitstop in Pitlochry, bewonder het iconische Glenfinnan Viaduct en vertrek vanuit het schilderachtige Mallaig aan boord van de Jacobite Steam Train, de beroemde Hogwarts Express. Sluit de dag af met een bezoek aan het dramatische Glencoe voordat je terugkeert naar Edinburgh:

  • Reis aan boord van de Jacobite Steam Train, de Hogwarts Express, langs het Glenfinnan Viaduct.
  • Verken filmlocaties uit Harry Potter in Glenfinnan en Glencoe met een lokale Schotse gids.
Rondreis Schotland - © 2024