Urquhart Castle

Urquhart Castle

Een middeleeuws kasteel aan de oevers van Loch Ness

Urquhart Castle is een middeleeuws kasteel gelegen aan de oevers van Loch Ness in Schotland. Het kasteel dateert uit de 13e eeuw en was een belangrijk bolwerk tijdens de Schotse onafhankelijkheidsoorlogen. Vandaag de dag trekt het kasteel duizenden bezoekers die geïntrigeerd zijn door de rijke geschiedenis en de prachtige omgeving.

Een historisch juweeltje aan het meer van Loch Ness 13e-eeuws kasteel

De geschiedenis van Urquhart Castle

Urquhart Castle werd gebouwd in de 13e eeuw en was oorspronkelijk eigendom van de Clan Durward. In 1296 kwam het kasteel echter in handen van de Engelsen tijdens de Eerste Schotse Onafhankelijkheidsoorlog. Het kasteel wisselde meerdere malen van eigenaar tijdens de daaropvolgende oorlogen en was een belangrijk bolwerk voor de Schotten in hun strijd voor onafhankelijkheid. Het kasteel werd uiteindelijk verlaten in de 17e eeuw en werd een ruïne.

Urquhart Castle combineren met Loch Ness

Of je nu van plan bent om Urquhart Castle op te nemen in je route voor je aankomende fly-drive vakantie, of van plan bent om een dagexcursie vanuit Edinburgh of Glasgow te boeken naar de Schotse Hooglanden. Zeg je Urquhart Castle, dan zeg je Loch Ness en andersom. Dit eeuwenoude kasteel ligt pal aan de oevers van het meer en wordt dan ook eigenlijk altijd in combinatie van elkaar bezocht. Wist je bijvoorbeeld dat er ook vaak combinatietickets te boeken zijn voor zowel een bezoekje aan Urquhart Castle, als een boottocht met gids over Loch Ness? Bekijk direct de onderstaande opties van GetyourGuide!

Veelgestelde vragen over Urquhart Castle

Hoeveel kost een bezoek aan Urquhart Castle?

De toegangsprijs voor Urquhart Castle varieert afhankelijk van het seizoen. De prijzen beginnen bij £ 8,70 voor volwassenen en gratis voor kinderen. Reis je vanuit een dagexcursie mee? Dan gelden er vaak aantrekkelijke groepstarieven waardoor je zelfs nog minder betaalt voor een bezoek aan dit iconische kasteel.

Is er een bezoekerscentrum bij Urquhart Castle?

Ja, er is een bezoekerscentrum bij Urquhart Castle waar bezoekers informatie kunnen vinden over de geschiedenis van het kasteel en de omgeving. Er zijn ook cadeauwinkels en cafés op het terrein.

Kun je het kasteel beklimmen?

Ja, bezoekers kunnen de toren van Grant beklimmen voor een prachtig uitzicht op Loch Ness en de omgeving. Er zijn echter geen liften in het kasteel, dus het kan een uitdaging zijn voor mensen met mobiliteitsproblemen.

Is het mogelijk om naar Urquhart Castle te reizen met het openbaar vervoer?

Ja, er zijn verschillende bus- en treinverbindingen naar Urquhart Castle. De dichtstbijzijnde stad is Inverness, waarvandaan regelmatig bussen vertrekken naar het kasteel.

Rondreis Schotland - © 2024