Skye Schotland

Hebriden

Meer dan 500 eilanden vormen de Hebriden

De Hebriden bestaan uit ruim 500 eilanden waarvan er ongeveer 100 zijn bewoond. Deze eilanden liggen aan de westkust van Schotland en zijn opgedeeld in de Binnen-Hebriden en Buiten-Hebriden. Het grootste eiland van de 500 is Stornoway en valt in de Buiten-Hebriden. Een van de meest populaire eilanden om te bezoeken is Isle of Skye. Op deze pagina vertellen we je graag meer over de Hebriden.

Leer meer over de binnen- en buiten Hebriden Een absolute must-see: Isle of Skye

Wat kun je zien op de Hebriden?

De Hebriden zijn zeker een bezoekje waar omdat ze bekend staan om hun prachtige natuur. Hier vind je vooral veel kliffen, rotsen en een wilde zee met indrukwekkende golven. Door de rijke geschiedenis kun je nog veel oude kastelen en ruïnes vinden op de eilanden. Voor de avonturiers kun je op de eilanden prima bergbeklimmen. Ook kun je de mooiste wandelingen waarbij je bent omgeven door indrukkende natuur. Een ander fenomeen waar de eilanden om bekend staan zijn de zeevogels. Dit is een van de redenen waarom Saint Kilda (een eilandengroep die ongeveer 150 kilometer vanaf Schotland ligt op de UNESCO werelderfgoederenlijst staat.

De Buiten-Hebriden bezoeken

De Buiten-Hebriden bevinden zich aan de westkust van Schotland. De eilanden die zich bevinden in de Buiten-Hebriden zijn: South Uist, North Uist, Barra, Benbecula en Lewis and Harris. Het grootste eiland in de Buiten-Hebriden is Lewis and Harris. Dit is één eiland met een dubbele naam. Er wonen erg weinig mensen in Lewis and Harris en je vindt er voornamelijk uitgestrekte stranden met een helderblauwe zee. Wanneer je meer de bewoonde wereld wilt bezoeken kun je naar Stornoway. Dit is de hoofdstad van Lewis and Harris. Er zijn een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen op Lewis and Harris zoals het Museum Nan Eilean. Hier leer je alles over de geschiedenis en zie je hoe de eilanden er vroeger uitzagen. De Callenish Standing Stones zijn ook zeer indrukwekkend. Dit is een grote steencirkel met een bezoekerscentrum. Schotland staat bekend om hun Whisky. Voor Whisky en Gin kun je terecht bij De Harris Distillery op Lewis and Harris. Ben je op zoek naar souvenirs en mooie stoffen? Dan kun je een kijkje nemen bij Harris Tweed.

Schiet de mooiste foto's op de binnen-Hebriden

Het grootste eiland van de Binnen-Hebriden is Isle of Skye. Veel fotografen reizen af naar deze bestemming om magische foto’s te schieten van al het moois dat je hiertegen zult komen. Een deel van de films: King Arthur Legend of The Sword is opgenomen op The Isle of Skye. Liefhebbers van Whisky kunnen afreizen naar Islay. Dit is een van de zuidelijkste eilanden van de Binnen-Hebriden. Het eiland heeft meerdere brouwerijen waar je een heerlijke rokerige malt kunt proeven. Mull is ook een interessant eiland die zeker de moeite waard is. Hier vind je prachtige oude kastelen en veel bergen. Ook veel kleurrijke gebouwen zal je tegenkomen bij Tobermory wat is gelegen op Mull.

Hoe kom je op de Hebriden?

De Binnen-Hebriden kun je vanaf Glasgow bezoeken. Houd er rekening mee dat je ongeveer 5 uur onderweg bent. Dit hangt natuurlijk wel af van het eiland dat je wilt gaan bezoeken. The Isle of Skye is verbonden met het vaste land door middel van een brug. Veel mensen prefereren de route vanaf Mallaig omdat deze route bekend staat om het prachtige uitzicht. Je kunt met de auto deze route afleggen om zo met de veerpont op de eilanden te komen. De Buiten-Hebriden lijken op de kaart enorm ver weg te liggen. Vanaf Glasgow kun je een binnenlandse vlucht maken om zo binnen een uur op de eilanden te komen. De eilanden zijn onderling ook goed te bereiken met een veerpont. Zo kun je meerdere eilanden zien tijdens je verblijf op de Hebriden.

De beste reistijd

Het klimaat op de Hebriden is zacht. Hoewel het hier gaat om eilanden is het niet erg koud in de winter. Ook de zomers zullen niet erg heet worden. Wel dien je vrijwel het hele jaar rekening te houden met veel neerslag. Wanneer je de regen zoveel mogelijk wilt vermijden is het aan te raden om rond de maand mei naar de Hebriden af te reizen. In deze maand kun je ongeveer 17 regendagen verwachten. Een van de maanden waarbij je kunt rekening op 25 regendagen is de maand december. Op de eilanden kan er een flinke wind staan. Zeker in Januari is de wind het sterkste. Wil je vooral naar de eilanden om in de natuur te wandelen. Dan kun je beter in het voorjaar komen. Dan heb je de meeste kans op een droge wandeling met weinig wind. Sommige eilanden hebben hoge bergen. De temperatuur kan daar wel verschillen met de rest van de eilanden. Ga je bergbeklimmen? Dan kun je rekening houden met een temperaturen onder het vriespunt.

Rondreis Schotland - © 2024