Auto huren en rijden in de Schotse Hooglanden

Auto huren in Schotland? Vergelijk alle huurauto's!

Ultieme vrijheid tijdens je rondreis

Als je van plan bent wat tijd in Schotland door te brengen, is het huren van een auto een goede optie. Een auto huren in Schotland geeft je de vrijheid en flexibiliteit om te reizen hoe en wanneer je wilt, maar het stelt je ook in staat om delen van dit prachtige land te bezoeken die moeilijk op een andere manier te bereiken zijn. De verbluffende panorama’s die zo vaak in Schotland worden gezien, maken het rijden in Schotland tot een plezierige ervaring, net als de mogelijkheid om te stoppen bij kleine maar ongelooflijk mooie steden in het hele land.

Keuze uit 129+ huurauto's Vergelijk huurauto's van meerdere aanbieders
voigt travel klein logo
OAD reizen
De Jong Intra
house of britain groot logo
TUI
style in travel

Een auto huren in Schotland? Vind de beste prijzen bij deze autoverhuurders!

EasyTerra – Auto huren

EasyTerra – Auto huren

Bij EasyTerra vergelijk je huurauto’s van meerdere autoverhuurbedrijven in een muisklik. Keuze uit een groot aantal ophaallocaties in Schotland, waaronder Edinburgh Airport en Glasgow Airport. Ook voor minder grote steden als Perth en Stirling zijn er tientallen huurauto’s verkrijgbaar. Profiteer van de laagsteprijsgarantie en vind een voordelige huurauto voor jouw volgende avontuur in Schotland! Vind directe scherpe prijzen bij EasyTerra.

Sunny Cars – Auto huren

Sunny Cars – Auto huren

Huur je auto in Schotland bij Sunny Cars! Met de all-in autoformule van deze organisatie weet je precies waar je aan toe bent. Alle verzekeringen bij de huur inbegrepen. Keuze uit diverse ophaallocaties in Schotland, denk aan: Edinburgh, Glasgow, Inverness, Aberdeen en meer steden. Ook op luchthavens is ophalen mogelijk!

Auto rijden in Schotland

Als je wil autorijden in Schotland moet je rekening houden met de afstanden en snelheden. Afstanden en snelheden worden, in tegenstelling tot bij ons, in mijlen gemeten. De maximumsnelheid wordt meestal aangegeven op elk nieuw stuk weg of bij verandering van snelheid. Let op ronde witte borden met een rode rand en een cijfer in het midden.

Bij twijfel over de snelheid van een bepaald stuk weg kun je de volgende basisregels hanteren: snelwegen hebben een maximumsnelheid van 70 mph. Voor tweebaanswegen geldt dezelfde snelheidslimiet. Buiten de bebouwde kom is de maximumsnelheid over het algemeen 60 mph, terwijl in meer stedelijke gebieden de maximumsnelheid doorgaans 30 mph is.

Houd er ook rekening mee dat er in Schotland links wordt gereden.

De snelwegen van Schotland

De best ontwikkelde en ‘snelste’ Schotse wegen van Schotland liggen in het centrale deel van het land en verbinden de hoofdstad Edinburgh met steden als Glasgow, Stirling en Perth. De belangrijkste Schotse snelwegen die deze steden met elkaar verbinden, zijn de M8 (Edinburgh-Glasgow), M9 (Edinburgh-Stirling), M90 (Edinburgh-Perth) en M80 (Glasgow-Stirling). Indien er geen file is zal elke reis naar deze steden niet meer dan een uur duren, maar ’s ochtends voor het begin van de werkdag en in de late namiddag, wanneer het werk eindigt, kan de reis twee keer zo lang duren. In de Highlands zijn er vrijwel geen snelwegen, maar wel goed ontwikkelde wegen.

De mooiste routes om te rijden in het land

Glen Coe

Glen Coe op A82 - Beste rit in Schotland

Dit is een echte must als je een roadtrip maakt in Schotland. Glen Coe is een van de mooiste valleien in Schotland, met meren en bergen. Het typische landschap dat je verwacht bij de Schotse Hooglanden. Bovendien is het erg makkelijk om er te rijden en af en toe te pauzeren op de grote parkeerterreinen langs de weg. Zo kan je net iets langer genieten van het uitzicht of een ​​wandeling maken.

Uitzicht over Fort William

De Road to the Isles A830 - Mooie rit vanuit Fort William

De Road to the Isles is een andere klassieke Schotse rit. Het geeft je een momentopname van alles wat het land te bieden heeft: bergtoppen, zoetwatermeren, zeewatermeren, zandstranden, uitzicht op eilanden… De route brengt je van Fort William aan de voet van de Ben Nevis tot Mallaig. Een populair traject als je de ferry wilt nemen naar Isle of Skye.

Trotternish

Trotternish-schiereiland op het eiland Skye

Het Isle of Skye is een van de bekendste bestemmingen in Schotland. Het hele eiland is de moeite waard om te rijden, maar als je één deel moet kiezen, zou het het Trotternish-schiereiland moeten zijn, ten noorden van Portree. Dit deel is de thuisbasis van vele fascinerende en iconische attracties zoals de Old Man of Storr en de Quiraing.

Lochcarron

Platteland & Abdijen

Als je genoeg hebt van al die prachtige bergen en een andere omgeving wilt, ga dan naar het zuiden van Edinburgh. Hier vind je de Borders Historic Route, een populaire autoroute die je langs de mooiste landschappen van het Schotse platteland brengt. Breng zeker ook een bezoek aan een van de abdijen.

Meest gestelde vragen over het huren van een auto in Schotland

Wat zijn de gemiddelde kosten van het huren van een auto per dag?

Onnodig te zeggen dat de kosten van een kleinere auto lager zullen zijn dan het huren van een grotere. Hoe minder extra´s (extra stuurprogramma’s, GPS, enz.) je nodig hebt, hoe goedkoper het ook zal zijn. De meeste verhuurbedrijven hebben vrij competitieve prijzen. Al is het belangrijk rekening te houden met wat en niet inbegrepen is. Gemiddeld mag je rekenen op zo´n 40 tot 50 euro per dag.

Liever een complete reis inclusief huurauto, hotel(s) en vluchten naar Schotland boeken? Bekijk dan ook eens naar de fly drives naar Schotland.

Waar moet ik rekening mee houden bij het huren van een auto in Schotland?

Om een ​​auto te huren in Schotland, moet je minimaal 21 jaar oud zijn, als je jonger bent dan 26 jaar, moet je rekening houden met toeslagen voor jonge bestuurders. Daarnaast moet je ook in het bezit zijn van een kredietkaart. Dit omdat autoverhuurbedrijven altijd een bepaald bedrag vasthouden voor de duur van de huurperiode. Dit is voor wanneer er schade is aan de auto. Dit bedrag kan een paar honderd euro zijn, maar soms ook oplopen tot meer dan duizend euro.

Rondreis Schotland - © 2024